Tips voor een sfeervolle inrichting op kantoor

Als de inrichting van uw kantoor toe is aan een opfrissing, dan kunt u gerust bij ons aan de deur kloppen. Het interieur van het kantoor is zeer bepalend voor de sfeer op kantoor. Uw werknemers zitten het grootste gedeelte van hun dag op kantoor, er mag dus best wat tijd besteed worden aan het interieur. Tover uw kantoor van een saaie, koude ruimte om tot een sfeervolle ruimte waar mensen zich thuis voelen.

Ga aan de slag met planten

Een voordelige manier om meer sfeer te creëren op kantoor is door het gebruik van planten en bloemen. Planten zorgen ervoor dat men zich meer verbonden voelt met de natuur en meer groen op kantoor geeft een rustgevend effect. Om deze reden worden planten en bloemen zelfs voor kansspelen gebruikt. Op casino777 kunt u bijvoorbeeld spellen zoals 8 Flowers en Wild Flower spelen. Verder zorgen planten voor meer zuurstof, het is dus een win-winsituatie. Nog een voordeel van planten? Ze kunnen de akoestiek op kantoor verbeteren. Een aantal hangplanten breken het geluid waardoor het minder galmt.

Stel een comfortabele zithoek op

We zien het tegenwoordig steeds meer dat kantoren een gezellige zithoek neerzetten waar collega’s gebruik van kunnen maken. Om dit zelf te creëren hoeft u alleen maar een mooie, comfortabele bank en wat stoelen zoals fauteuils te plaatsen. Dit ziet er niet alleen uitnodigend uit voor bezoekende klanten, het is ook een uitstekende informele setting voor meetings. De gezellige uitstraling zorgt ervoor dat mensen zich beter op hun gemak voelen. Het is tevens de ideale plaats voor bezoekers om even plaats te nemen terwijl ze wachten.

Weg met ongezellige Tl-verlichting

Helaas worden er op veel kantoren nog steeds gebruik gemaakt van ongezellige en kille Tl-verlichting. Een van de gemakkelijkste manier om meer sfeer toe te voegen is door de huidige verlichting aan te pakken. Uiteraard moet er voldoende verlichting zijn, echter staat de te felle verlichting op kantoor doorgaans de hele dag aan. Zo is felle verlichting overdag nogal onnodig, verlichting die u kunt dimmen is in dit geval een mooie middenweg. Een andere optie is om een mix van lampen op te stellen. Denk bijvoorbeeld aan spotjes, hanglampen, staande lampen en bureaulampen. Op deze manier kunnen uw medewerkers de verlichting aanpassen naar eigen wens.

Wees niet bang om voor kleur te kiezen

Een ander fout die vaak gemaakt wordt is een gebrek aan kleur in de kantoorruimtes. Witte kale muren doen in de meeste gevallen niet veel goeds voor de sfeer op kantoor. Het is zeker geen probleem om uw creativiteit te gebruiken en wat kleur toe te voegen. Het is zelfs algemeen bekend dat kleuren emoties beïnvloeden en hier kunt u zeker uw voordeel meedoen. Een mooie harmonie van opbeurende kleuren kan een positief effect hebben op het welzijn van uw medewerkers.

Voeg eyecatchers toe

Breng het interieur van uw kantoor naar een hoger level door wat eyecatchers toe te voegen. Een eyecatcher kan heel bepalend zijn voor de uitstraling van de ruimte. Een vorm van een eyecatcher is bijvoorbeeld een kunstwerk zoals een schilderij of beeld. Daarbij voegt een eyecatcher een persoonlijke touch toe aan uw kantoor. Het is de perfecte manier om de bedrijfscultuur te laten stralen. Bij het uitkiezen van de eyecatcher is het wel belangrijk dat het object bij uw bedrijf past, het moet de identiteit van uw bedrijf reflecteren.

De experts van Agnes Vanzanten

De vakspecialisten van Agnes Vanzanten helpen u graag bij het creëren van een sfeervolle inrichting voor uw kantoor. Met onze uitgebreide ervaring kunnen we een interieur creëren dat precies bij uw persoonlijke wensen aansluit. We zorgen voor een flinke dosis inspiratie boordevol sfeer die toch heel efficiënt is. Een juiste kantoorinrichting moet namelijk niet te veel afleiden.