Nou, twee weken geleden hebben we officieel afscheid genomen van ons huis in Antwerpen, waar we de afgelopen zes jaar hebben gewoond. Dit huis was goed voor ons. Het was een ontmoetingsplaats die ons gezin samenbracht. Het was een schuilplaats in moeilijke en goede tijden en bood onderweg onverwachte zegeningen, zelfs toen we de bladzijde omsloegen naar het volgende hoofdstuk van ons leven.

Nieuw huis inrichten

Ben je op zoek naar J-Line staande lampen kijk dan zeker even bij  sl-homedecoration.com.

Toen we nadachten over het volgende seizoen (en of een verhuizing daar deel van zou uitmaken) vroegen we ons vaak af: “Willen we echt afscheid nemen van een ander huis waar we van hielden?” Eerlijk gezegd wilden we dat niet. Ik heb altijd verlangd naar een huis voor altijd, maar ook al bleken onze andere huizen niet voor altijd te zijn, ik heb geleefd alsof elk huis “de ware” was.

We hielden van dit huis. Maar toen we onze toekomst verkenden, werd het duidelijk dat het op talloze manieren de juiste beslissing was om de deur naar dit huis, naar dit hoofdstuk van ons leven, te sluiten. Door elke bocht en wending voelden we zoveel vrede en zagen we andere deuren opengaan naar zoveel van onze dromen. Zien wat er in het verschiet lag maakte het een beetje makkelijker om verder te gaan.

verhuizen zonder nadenken

Maar de rust die we hadden toen we naar ons nieuwe huis verhuisden, betekent niet dat we dit huis niet zullen missen! Dat doen we wel. Maar het is een belangrijk deel van ons verhaal, dus we hebben niet echt het gevoel dat het een afscheid voor altijd was. Elk huis waar we gewoond hebben heeft ons zoveel geleerd, dus we dragen die gevoelens met ons mee. Dit huis is geen uitzondering.

Hoewel het waar is dat we niet meer teruggaan, kunnen we er ook van blijven genieten, want er komen foto’s van in mijn nieuwe fotoboek in koffietafelstijl! Ik kan niet wachten om binnenkort en in de loop van het komende jaar meer over mijn nieuwe boek met jullie te delen.

Als je onze levensavonturen hebt gevolgd, weet je misschien nog toen we naar dit huis verhuisden en alle projecten die we in onze jaren hier hebben aangepakt. Het begon niet zoals het er hier uitziet. Het was niet echt ons droomhuis (en niet eens het huis dat we dachten te zoeken!), maar het was een goed, degelijk huis en in het gebied en seizoen waarin we zochten, was het het beste dat we konden vinden, ook met inrichting van sl-homedecoration.com

Dit huis bleek meer een geschenk te zijn dan we ons hadden voorgesteld. De vorige eigenaar vertelde me nadat we het huis hadden gekocht dat we hier graag zouden willen wonen. Ik wist toen nog niet precies wat ze bedoelde, maar ze had gelijk. Dit huis was gelukkig en gastvrij, niet alleen door de projecten die we in de loop der jaren hebben gedaan om het ons eigen te maken, maar ook omdat het altijd goed voelde om er te zijn.

We hebben een paar foto’s en video’s gemaakt van onze laatste wandeling door het huis voordat we onze spullen pakten. We hebben nog veel meer foto’s, waaronder een paar ruimtes die we hebben opgeknapt en die nog niet op de blog staan (je krijgt eindelijk te zien wat we met onze mint-roze badkamer hebben gedaan!). We zullen nog meer foto’s en updates in dit huis delen, dus dit zal niet de laatste zijn.

Sommigen van jullie hadden ook gevraagd om het “in scène gezet” te zien voor de verkoop, dus we zullen misschien in een toekomstige post meer in detail delen hoe dat proces er voor ons uitzag! We hebben het niet professioneel laten inrichten, we hebben alleen wat extra of “overbodige” spullen weggehaald, onze familiefoto’s van de muren gehaald en onze persoonlijke spullen en aandenkens verwijderd. Het was nog steeds gezellig en huiselijk met onze meubels, we probeerden alleen ruimte te maken voor kopers om zichzelf en hun eigen bezittingen in het huis te kunnen voorstellen.

Vaarwel, huis! Je bent goed voor ons geweest

We ontvingen zes geweldige biedingen en sloten de verkoop aan de nieuwe eigenaren een paar weken geleden. Elk gebed dat we hadden rond deze beslissing om dit huis te verkopen en een nieuw huis te vinden werd op ongelooflijke manieren verhoord. Dus hoewel we verdrietig zijn om afscheid te nemen, en we dit huis zo zullen missen, zijn we ervan overtuigd dat het bedoeld was om ons huis te zijn voor dat seizoen, net zoals we ervan overtuigd zijn dat ons nieuwe huis bedoeld is voor ons in dit seizoen.

We zijn voor altijd dankbaar voor dit huis, het heeft ons leven voor altijd veranderd! En nu zijn we zo opgewonden om een nieuw hoofdstuk te beginnen in ons nieuwe huisje aan zee, het is ook een lief en onverwacht geschenk.

Dus zoals ze zeggen, we hebben afscheid genomen voor nu, maar we weten dat dit huis altijd een deel zal blijven van ons verhaal, onze blog en onze familie.