Een houten badkamer inrichten: zo maak je het af!

Een houten badkamer inrichten: zo maak je het af!

Hout brengt een unieke sfeer in huis. Geen ander materiaal kan zo snel warmte, sfeer en karakter toevoegen. Een eenvoudige badkamer transformeert in een rustgevende, heilzame plek met houten elementen. Het voelt alsof je een connectie maakt met de natuur: het gevoel van hout onder je blote voeten, het aanraken van een houten werkblad of plank. Denk aan houten accessoires voor wasgoed, een handgemaakte ombouw voor het bad of een houten wand achter de douche. Hout in de badkamer brengt rust, welzijn en harmonie. Natuurlijke materialen nodigen uit tot ontspanning, een trend die je niet kunt negeren. Een wellness badkamer zonder de echte charme van hout mist iets essentieels. Maar ook in de keuken en woonkamer bewijst massief hout zijn waarde, als een van de oudste en meest vertrouwde materialen in ons interieur. Puur hout is nooit echt weggeweest. Lees hier meer over de tips van Beauty Plaza om een houten badkamer in te richten.

Houten vloer

Een houten vloer in de badkamer brengt warmte en comfort voor je blote voeten, maar kies wel zorgvuldig en denk aan het onderhoud. Hardere houtsoorten zoals padoek, itauba en teak zijn geschikt omdat ze minder last hebben van krimpen en uitzetten, maar ze moeten wel regelmatig behandeld worden. Zachtere houtsoorten hebben extra bescherming nodig tegen vocht. Zorg ervoor dat naden en randen goed zijn afgesloten, liefst met siliconenkit tussen de vloer en de plinten. Een scheepsdekvloer, met hout en rubber voegen, is een goede keuze voor vochtige ruimtes, net zoals laminaat. Voor wie minder onderhoud wil, zijn keramische of vinyl tegels met een houtlook een mooi en praktisch alternatief.

Houten meubels

Laten we eens kijken naar het hart van een houten badkamer: de meubels. Houten meubels geven je badkamer een prachtige, natuurlijke flair en zorgen voor een warme, uitnodigende sfeer. Kies voor duurzame houtsoorten zoals teak, eiken of bamboe, die goed tegen vocht kunnen. Een essentieel onderdeel is de wastafel. Ga voor een houten wastafelmeubel met een strakke afwerking voor een moderne look, of kies voor een rustieke stijl met een meubel van gerecycled hout. Voeg een bijpassende houten opbergkast toe om je kerastase shampoo, toiletartikelen  en handdoeken stijlvol op te bergen. Door voor houten meubels te kiezen, creëer je een harmonieus en natuurlijk gevoel in je badkamer waar je elke dag van geniet.

Houten wand

Als je hout wilt gebruiken in de douche, kies dan voor een zeer stabiele en duurzame houtsoort zoals teak, ipé of afrormosia. Bij het kiezen van hout voor de douche moet je rekening houden met een paar dingen: ga voor een niet-poreuze houtsoort en kies hout met een gesloten nerfstructuur. Zorg dat het hout aan de uiteinden niet in direct contact komt met water en leg de planken verticaal om water goed weg te laten lopen. Het is belangrijk het hout te behandelen met olie en deze behandeling regelmatig te herhalen. Na het douchen is het belangrijk om het hout goed droog te maken, zodat er geen water op blijft staan. Hoe ga jij je badkamer aanpakken?