Hangmatten & stoelen: welke kies jij?

Een van de beste manieren om te ontspannen en te genieten van het buitenleven is door te loungen in een comfortabele hangmat of hangstoel. Of je nu wilt ontspannen in je achtertuin, op het strand of zelfs op een camping, een hangmat kopen kan een geweldige toevoeging zijn aan je tuin. Maar welke moet je kiezen? In dit artikel zullen we de verschillen bespreken tussen hangmatten met en zonder standaard, evenals hangstoelen, zodat jij de perfecte keuze kunt maken die bij jouw behoeften past.

Hangmatten met standaard

Als je op zoek bent naar ultiem comfort en gemak, is een hangmat met standaard de ideale keuze. Deze hangmatten worden geleverd met een stevig frame waardoor je geen twee perfecte bomen hoeft te vinden om je hangmat aan op te hangen. Je kunt de hangmat met standaard eenvoudig opzetten waar je maar wilt, of het nu op je terras, in de tuin of zelfs binnen is. Het voordeel van een hangmat met standaard is dat je geen extra accessoires nodig hebt. Alles wat je nodig hebt, wordt meegeleverd in één pakket. Bovendien zijn hangmatten met standaard meestal groter en bieden ze meer ruimte om te ontspannen.

Hangmatten zonder standaard

Wil je de vrijheid hebben om je hangmat overal op te hangen? Kies dan voor een hangmat zonder standaard. Deze hangmatten zijn draagbaar en lichtgewicht, waardoor je ze gemakkelijk kunt meenemen op kampeertrips, stranduitjes of zelfs naar het park. Je hebt alleen twee stevige bomen of steunpunten nodig om je hangmat aan op te hangen. Hangmatten zonder standaard zijn ook ideaal als je beperkte ruimte hebt. Je kunt ze eenvoudig opzetten in je achtertuin, balkon of zelfs binnen, zolang je maar twee steunpunten hebt.

Hangstoelen

Als je op zoek bent naar iets anders dan een traditionele hangmat, is een hangstoel een trendy en comfortabele optie. Hangstoelen hebben een uniek ontwerp. Ze worden meestal opgehangen aan een enkel ophangpunt, waardoor ze ruimte besparen en ideaal zijn voor kleine ruimtes. Hangstoelen bieden een comfortabele zitpositie en zorgen voor een vloeiende en zachte schommelbeweging. Een ander voordeel van hangstoelen is dat ze gemakkelijk te installeren zijn. Je hebt slechts één ophangpunt nodig, zoals een stevige tak, een plafondbalk of zelfs een speciale hangstoelstandaard. Hierdoor kun je ze snel en eenvoudig verplaatsen naar verschillende locaties in je huis of buitenruimte. Welke van deze 3 opties heeft jou voorkeur?