Houd hier rekening mee bij het samenstellen van je interieur 

relaxzetel 

Het samenstellen van een samenhangend interieur is niet eenvoudig. Hoe voorkom je dat ruimtes een rommelige uitstraling krijgen, als gevolg van een mix van diverse interieurstijlen? Tegelijkertijd wil je voorkomen dat kamers te saai zijn; het resultaat van bijvoorbeeld meubels in uitsluitend pastelkleuren. In dit artikel lees je meer over de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij het samenstellen van een interieur. Ruimtes van een nieuwe look voorzien als je uitgekeken bent op het huidige interieur hoeft overigens niet te betekenen, dat alles meubels vervangen moeten worden. Het toevoegen van een eyecatcher, zoals een relaxzetel of bijvoorbeeld boxspring bed, kan al voldoende zijn. Ze trekken de aandacht weg bij de hoeken in de kamer waar je minder tevreden over bent. 

Ergonomisch verantwoorde keuze met oog voor de toekomst 
Let bij de aanschaf van nieuwe meubels op de ergonomie ervan. Een relaxzetel, maar bijvoorbeeld ook de bank moeten ondersteuning bieden aan de onderrug, je onderarmen en indien gewenst de nek. Daarbij is het belangrijk dat een zetel of bijvoorbeeld bureaustoel op de juiste hoogte kan worden ingesteld. Je wilt je knieën in een hoek van circa negentig graden kunnen houden. Het ergonomisch ontwerp van deze meubels helpt lichamelijke klachten te voorkomen. 

Richting de toekomst kan het, afhankelijk van je leeftijd, interessant zijn om na te denken over een sta op stoel. Deze sta op stoelen worden in steeds meer interieurs gebruikt. Niet voor niets; ze laten je nog langer van je vertrouwde leefomgeving genieten. Het hoeft niet langer een uitdaging te zijn om uit de fauteuil op te staan. 

Combineer verschillende kleurtinten en materialen 
Om het interieur in huis speels te houden, is het verstandig verschillende materialen en kleurtinten met elkaar te combineren. Denk bijvoorbeeld aan een mix van pasteltinten met enkele accentkleuren. Het kan best gewaagd en spannend zijn om deze accentkleuren in je interieur te verwerken. Denk aan kleuren als rood, oranje of paars. Ze geven het interieur karakter. 

Naast een combinatie van felle accentkleuren en minder opvallende pasteltinten, is het interessant te spelen met materialen. Kies bijvoorbeeld voor een stoer metalen frame onder het eikenhouten blad van de eettafel. Ook leer en bijvoorbeeld stof zijn populair; een leren bank met een hoogpolig tapijt op de vloer. Er zijn online veel blogs te vinden, die je bij andere mensen binnen laten kijken. Dit geeft je een goed beeld van de opties die je tegenwoordig hebt bij de combinatie van kleuren en materialen.