Maak het interieur in de tuin af met plantenbakken

houten plantenbak

 

Zonder bloemen of planten wordt een tuin al snel een saaie bedoeling. Bloemen en planten kunnen het interieur van je tuin afmaken. Ook mensen die een onderhoudsvrije tuin als voorkeur hebben, kunnen met een paar planten of bloemen meer sfeer creëren in de tuin. Maar wat moet je doen als je geen of weinig mogelijkheden hebt om planten in de grond te planten?

Plantenbakken

Plantenbakken bieden hiervoor als ideale uitkomst. Vooral voor mensen die een dakterras of balkon hebben en toch groen willen creëren, zijn plantenbakken ideaal. Je kunt ze uiteraard ook prima in een tuin plaatsen. Plantenbakken zijn in verschillende vormen en materialen verkrijgbaar, zoals een houten plantenbak. Houd je van een natuurlijk ogende plantenbak? Dan past een houten plantenbak waarschijnlijk goed bij het interieur van jouw tuin. Hout heeft namelijk van zichzelf een warme en natuurlijke uitstraling.

Bloembakken

Of het nu zomer of het begin van het najaar is – bloemen zijn altijd een goed idee. Ze brengen wat meer kleur in het geheel en zorgen voor meer sfeer. Je kunt bloemen in de grond planten, maar ook in een cortenstaal bloembak plaatsen. Heb je ook wel eens gedacht aan een hangende bloembak? Een voordeel van een hangende bloembak is dat je veel ruimte ermee kunt besparen. Vooral voor mensen met een balkon is een hangende bloembak een ideale uitkomst. Daarnaast zorgt het ook voor een speels effect. Met een aantal hangende bloembakken geef je je interieur een compleet andere uitstraling.

Hier moet je rekening mee houden

Ben je van plan om planten- of bloembakken aan te schaffen voor in de tuin? Dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden en van te voren goed over na moet denken.

Vorst

In de winter kan de temperatuur in Nederland behoorlijk dalen. Het is daarom ook belangrijk om rekening te houden met de vorstbestendigheid van de planten- of bloembakken. Bakken die namelijk niet bestendig zijn, kunnen kapot vriezen. Het is daarom ook aan te raden om altijd bakken aan te schaffen die vorstbestendig zijn. En als ze dat niet zijn, zorg er dan voor dat je in koude periodes binnen de ruimte hebt om ze voor een tijdje op te slaan.

 

Afwatering

Het is belangrijk dat de bakken een goede afwatering hebben. Als het water namelijk niet goed weg kan stromen uit de bakken, is er een grote kans dat de planten of bloemen het niet overleven omdat ze te nat staan.