himmels die uw binnenluchtkwaliteit vervuilen

Negeert u de vreemde zwart/groenachtige schimmels die vaak in uw badkamerplafonds, muren en zelfs in de keuken worden aangetroffen? Als u ja zou antwoorden, zou u waarschijnlijk van gedachten veranderen bij het lezen van hoe schadelijk schimmels zijn voor uw gezondheid en de luchtkwaliteit binnenshuis.

Wat zijn schimmels?

Schimmel ontstaat uit microscopische ziektekiemen die in de lucht binnenshuis zweven. Wanneer schimmels beginnen te groeien, worden ze met het blote oog zichtbaar omdat ze op oppervlakken beginnen te groeien. Wanneer schimmels zichtbaar worden, zijn ze gevaarlijk omdat een eenvoudige inademing van de kleine deeltjes allergieën, astma of andere longcomplicaties kan veroorzaken. Kleine schimmeldeeltjes hebben de mogelijkheid om zich te vermenigvuldigen wanneer ze op een vochtige plek in uw huis terechtkomen.

Soorten schimmel

Schimmels kunnen in drie categorieën worden onderverdeeld:

  1. Giftig:schimmels die schadelijk zijn wanneer mens en dier ermee in contact komen
  2. Pathogeen:schimmels die schadelijk zijn voor mensen met een zwak immuunsysteem of andere gezondheidsproblemen.
  3. Allergisch:schimmels zijn niet zo schadelijk voor onze gezondheid, maar ze veroorzaken allergieën

 

Giftig

Deze schimmels zijn gevaarlijk omdat ze mycotoxinen maken. Mycotoxinen zijn chemische, metabole producten die bij contact gevaarlijk zijn voor mens en dier. Mycotoxinen kunnen gemakkelijk worden ingeademd vanwege hun vermogen om door de lucht te reizen.

Pathogeen

Pathogene schimmels zijn niet zo gevaarlijk als giftige schimmels, maar ze hebben ook de kracht om schadelijke effecten op onze gezondheid te veroorzaken.

Allergisch

Het is onvermijdelijk om de kleine luchtdeeltjes van een allergische schimmel niet in te ademen, omdat ze zo minuscuul zijn dat ze de mogelijkheid hebben om onze neus binnen te dringen. Onze reactie op dit type schimmel varieert, wat betekent dat als u astmatisch bent of u voortdurend allergieën hebt, het waarschijnlijker is dat u meer last krijgt van de schimmel. Het inademen van allergische schimmeldeeltjes kan een droge huid, congestie en een loopneus of jeukende neus veroorzaken. De ziektekiemen van de allergische schimmel kunnen astmasymptomen verergeren of een astma-episode veroorzaken.

Bekende plaatsen in uw huis waar schimmels kunnen onstaan

Schimmels hebben de neiging om op plaatsen met een hoge luchtvochtigheid, zoals badkamers en keukens. In uw badkamers zullen er waarschijnlijk schimmels op het plafond, de muren en zelfs in uw douche zitten. Op en onder de gootsteen is een andere ruimte waarin schimmels vaak worden gevonden.

Hoe schimmelgroei te voorkomen?

U denkt misschien dat het onmogelijk is om de groei van schimmel in uw huis te beheersen, u beschouwt het al als onderdeel van de decoratie, maar er zijn twee manieren om de ontwikkeling van deze gevaarlijke schimmel te voorkomen. De beste manier om de schimmelgroei in uw huis te verminderen, is door de vochtigheid binnen te beheersen.

De beste manier om de schimmelgroei in uw huis te verminderen, is door de vochtigheid binnen te beheersen. Om de luchtvochtigheid van uw huis te verlagen, is goede ventilatie nodig. U kunt uw ramen openen of investeren in een luchtreiniger om voldoende ventilatie te garanderen. Luchtreinigers met krachtige HEPA-filters kunnen luchttoxines uit de lucht verwijderen, waardoor de binnenlucht uit gesloten ruimtes gezonder en schoner is om te ademen. Wetenschappers stellen dat luchtreinigers uitgerust met HEPA-filters de kracht hebben om 99,9 procent van de nanodeeltjes die in de lucht blijven hangen (schimmelbacteriën) te elimineren.

Schimmels zijn bijna overal te vinden, en ze kunnen op bijna elk object groeien zolang er vocht aanwezig is, maar als u zich bewust bent van de risico’s en de nodige voorzorgsmaatregelen neemt. In dat geval kunt u uw kansen op het ontwikkelen van gezondheidsproblemen als gevolg van blootstelling aan schimmelkiemen en mycoto